Zorgboerderij
Zorgboerderij

Het unieke van zorgboerderij ’t Massink is dat er binnen een bestaand en draaiend hondenpension dagbesteding wordt aangeboden. De dagbesteding vindt plaats in het hondenpension en de daarbij behorende boerderij met multifunctionele ruimte. Er zijn paarden, een rijbak en twee weilanden aanwezig. Daarbij hebben wij wat klein vee om te verzorgen.  Ook kunnen er niet dier-gerichte activiteiten plaats vinden zoals, het erf schoon houden, snoeien en maaien. En er is een moestuin waar groenten en bloemen gezaaid en geoogst kunnen worden.

 

We stimuleren en bieden mogelijkheden tot werken, omgaan met dieren , natuur, sociale contacten en een dagritme. Door de kleinschaligheid is er een informeel karakter.

Onze visie is dat elk mens uniek is en persoonlijke aandacht verdient. Als er sprake is van een beperking op welk gebied dan ook dan is het belangrijk om intensief te kijken naar de behoefte, mogelijkheden en wensen van het kind, de jeugdige of de oudere. De mogelijkheden staan centraal, niet de beperkingen. Door het stimuleren en positief benaderen van eigen kracht van de deelnemer wordt het zelfvertrouwen en de sociale ontwikkeling vergroot.

Wij leveren zorg op maat !

 

Drie punten zijn voor onze zorgboerderij zeer belangrijk:

 

  • Acceptatie van anders denken en doen
  • Zelf zorgen voor in plaats van verzorgd worden.
  • Werken met dieren en genieten van het buitenleven

 

Deelnemers
Kennismaking
Dagbesteding

 

 

t' Massink

Annemarie van Baaren

Banninkstraat 4

7021LN ZELHEM

Tel : 0314-642609 / 06-42986611

e-mail : mail@zorgboerderij-massink.nl

© 2017 R.Brants 20 december 2017 AdmU